Bunici vs. bona.Cu cine va ramane copilul?

Dupa terminarea concediului postnatal, ingrijirea copilului cade in sarcina bunicilor sau a unei bone. Datorita programului incarcat al parintilor, nu rare sunt cazurile in care sunt imbinate cele doua alternative. Exista, bineinteles, si solutia cresei. Alegerea persoanei care va avea grija de copil este o hotarare importanta, care trebuie luata cu atentie si in baza unor criterii precum responsabilitate si consecventa. La luarea hotararii trebuie sa participe si tatal, astfel incat amandoi parintii sa fie siguri ca solutia aleasa este cea mai potrivita.

Se recomanda o programare din timp pentru o perioada de testare de o saptamana. Solutia cresei ofera avantajul stabilitatii si al personalului cu experienta, dar ascunde riscul imbolnavirii mai frecvente a copilului. Cresa trebuie sa indeplineasca normele de siguranta si de igiena si sa urmeze instructiunile mamei privind ingrijirea copilului.

Seviciul si maternitatea nu sunt notiuni incompatibile. Nu uitati ca in aceeasi pozitie ca si dumneavoastra se afla milioane de mame care au crescut si cresc copii absolut sanatosi si echilibrati.

O mama buna nu este cea care dedica tot timpul ei ingrijirii copilului, suprimandu-si nevoia de a-si imbogati viata si de a fi activa in afara casei, si nici, bineinteles, cea care nu ofera copilului sau tandretea si ocrotirea de care are novoie.

Bunici

La bunici sau la bona

  • Dati instructiuni clare si detaliate pentru ingrijirea copilului dumneavoastra, astfel incat ingrijirea sa fie aceeasi. Cand va intoarceti acasa, preluati-va cu seriozitate si tandrete rolul si faceti ca absenta dumneavoastra sa fie mai putin resimtita.
  • Cereti persoanei care are grija de copilul dumneavoastra sa actioneze prompt cand acesta plange. Incercati sa o faceti sa aiba o relatie apropiata cu copilul. Este important nu doar sa aiba grija de copil, ci sa il si iubeasca.
  • Informati intotdeauna persoana care are grija de copilul dumneavoastra cu privire la numarul de telefon de serviciu sau al unei rude, in caz ca nu va poate contacta, precum si cu privire la numerele de telefon ale medicului pediatru, ale serviciului de prim ajutor, Pompieri si Politie.
  • Puneti-o la curent cu functionarea casei, reglarea caldurii, functionarea bucatariei si informati-o cu privire la ora exacta cand va intoarceti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.