Bunatati malteze pentru cei mici

Ati hotarat sa petreceti un Revelion pe frumoasa insula  Malta, ca sa va bucurati de temperaturi primavaratice si sa vizitati o multime de orase si locuri minunate? Excelenta alegere! Iar daca-ti faci griji de ce anume va manca micutul, nu este cazul, bucataria malteza este delicioasa si sanatoasa!

pastizzi

Desi de dimensiuni mici, insula a adunat, ca o harnica  furnicuta, cate ceva de la toate popoarele care au ocupat insula la un moment dat. Astfel incat  bucataria malteza are influente grecesti, italiene, siciliene, arabe, turcesti si britanice. Rezultatul? Niste mancaruri delicioase, de-ti lasa gura apa, si cum multe se bazeaza pe bucataria mediteraneana, sunt sanatoase si usor digerabile.

Un preparat pe care cei mici il vor adora este pastizzi, acele mici pateuri in forma de scoica, umplute cu branza ricotta sau piure de mazare. Sunt gustoase si ieftine, cam 30 de centi una, Crystal Palace Pastizzeria, din Rabat, o patisserie de familie cu o traditie de peste o suta de ani, face cele mai bune pastizzi de pe insula!

Lampuki este o placinta traditionala malteza. Poti s-o compare cu o budinca din paste umpluta cu peste, capere, rosii si ceapa. Este nu doar foarte gustoasa, ci si satioasa, putand tine locul unui fel principal la masa.

Nu putem incheia o masa fara desert! Cel mai faimos desert maltez este maqrut. Este un “dulce” din aluat de patiserie taiat in dreptunghiuri, umplute cu smochine si prajite in ulei incins. Pentru o varianta light, se coc la cuptor, dar nu mai au acelasi gust. Se servesc fierbinti, de obicei cu o cupa de inghetata deasupra. Mmmmm!

Mqaret cu inghetata

Revelion Malta

De la 359 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro

De Catalina Alberti

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *