Bucovina, plai de poveste

Daca vrei o vacanta in care sa te bucuri de aer curat, de peisaje superbe si de multa tihna, alege Bucovina! Te vei remonta si-ti vei imbogati sufletul cu frumusetea locurilor si a oamenilor de aici.

Manastirea Voronet  din Bucovina

Renumita pentru manastirile impodobite cu superbe fresce, Bucovina este un loc binecuvantat de Dumnezeu cu munti falnici, dealuri cu pajisti pline de verdeata si sate cu oameni gospodari, ce pastreaza cu sfintenie traditiile.

Aici fiecare manastire sau biserica are povestea ei, si nu poti spune ca ai vizitat Bucovina daca n-ai trecut pe la manatirile Putna, Sucevita, Voronet – cu al sau albastru celebru, Moldovita, Arbore – cu superbe nuante de verde si Humor – pictata in nuante de rosu-brun, care au dus faima acestor locuri minunate. Aici oamenii nu si-au pierdut credinta, si-ai sa poti vedea cum, in zilele de duminica, localnicii, imbracati in straie populare, vin cu mic, cu mare, la slujba.

Faceti o excursie pana in satul Marginea, renumit pentru arta olaritului. Atelierele pot fi vizitate, si-ai sa poti vedea cum lutul galben se transforma, sub mainile dibace ale mesterilor olari, in superbe vase negre, cu motive geometrice. Un alt loc superb, care trebuie vizitat, este lacul Bicaz (unde este si un hotel plutitor), de o frumusete deosebita.

Daca in periplul turistic prin Bucovina ajungi si la Campulung Moldovenesc, viziteaza Muzeul Lemnului, gazduit intr-o superba cladire construita pe la 1900. Aici poti admira piese de mobilier si ustensile mestesugaresti, iar in curtea muzeului sunt case vechi din lemn si porti sculptate, ce sunt adevarate opere de arta.

Vatra Dornei, supranumita si Perla Bucovinei, este renumita pentru apa minerala cu proprietati vindecatoare si pentru peisajele de o rara frumusete.

Sunt multe locuri minunae in Bucovina, dar oriunde vei merge, ai sa ai acel sentiment de timp care s-a oprit in loc: natura pare inca nestricata de om, oamenii traiesc dupa reguli seculare, respecta traditiile stramosesti si au acel bun simt al taranului roman, pe care rareori il mai intalnesti.

Această destinaţie de vis este acum accesibilă la preţuri excelente prin programul Senior Voyage.

Ofertă vacanta Nordul Moldovei

Hotel Toaca Bellevue 4*, de la 149 euro/pers., transport cu autocarul, 4 nopti cazare, demipensiune, ghid insotitor, Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

De Catalina Alberti

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.