Beneficiile uleiului de rapita

ulei de rapitaDe cate ori nu ne-am intrebat ce ulei sa folosim atunci cand prajim diferite alimente? Multi dintre noi folosesc ulei de floarea soarelui, uleiul de masline si chiar de porumb. Insa, cati dintre noi folosim uleiul de rapita? Tu ai in camara ulei de rapita, cand l-ai folosit ultima oara la gatit?

Este bun pentru sanatate – Rapita este originara din Canada, la inceput fiind folosita pentru hranirea animalelor. In urma cercetarilor, s-a descoperit ca se pot obtine uleiuri vegetale pentru gatit cat si obtinerea biocombustibilului diesel. Uleiul obtinut din rapita este asemanator uleiului de masline. Este o planta cu tulpina lunga, subtire, ramificata cu flori galbene, cultivata pentru semintele ei bogate in ulei. In medicina traditionala, uleiul de rapita are o multime de intrebuintari datorita compusilor sai. Contine doua tipuri de grasimi sanatoase: monosaturate si polinesaturate

Uleiul de rapita poate fi inlocuit cu untul sau margarina. Consumul acestuia reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, imbunatateste presiunea sanguina si nivelul colesterolului. In baile de seara se pot adauga cateva picaturi de ulei de rapita in apa calda. Tonifica pielea si reda energia organismului.

Uleiul de rapita contine si Vitamina E ce-i confera antioxidante si de regenerare celulara. Este sarac in grasimi saturate, fiind bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6.

Cel mai bun prieten al inimii

Consumat cu regularitate, uleiul de rapita are efect anti -inflamator asupra vaselor de sange diminuand riscul de spargere a acestora, de asemenea ajuta la reducerea hipertensiunii si la scaderea nivelului de colesterol. Contine si acid alfalinoleic ce previne formarea cheagurilor de sange pe artere diminuand astfel riscul aparitiilor unor boli cardiovasculare. Are un rol foarte important si in buna functionare a creierului.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *