Beijing intre orient si occident

Beijing  ChinaBeijing este capitala Chinei, un oras enorm cu 17 milioane de locuitori, una dintre cele mai populate metropole din lume. Pana si numele sau in traducere inseamna Capitala Nordului fiind al treilea municipiu din tara dupa Shanghai si Chongqing. Insa ceea ce este cu adevarat impresionant la Beijing nu e marimea sa ci ordinea care domneste aici. Orasul a fost perfect organizat iar trafic se realizeaza folosind una dintre cele cinci magistrale rutiere concentrice, inclusiv pe portiuni de autostrada suspendata, lucru care in Romania ar parea pur si simplu imposibil.

In plus, chinezii au alta mentalitate. Ei prefera in multe cazuri sa se deplaseze pe bicicleta, in special pana la servici, lucru care contribuie atat la depoluarea orasului cat si la mentinerea unui stil de viata sanatos. Pana si transportul in comun este perfect organizat autobuzele si troleibuzele ajungand in statie fara intarzieri.

Daca doriti sa ajungeti in Beijing cea mai comoda solutie o reprezinta Aeroportul International Beijing ce se gaseste la aproape 25 de km de oras. De aici puteti ajunge in Beijing fie cu transportul in comun fie inchiriind un autoturism direct din zona aeroportului.

 Atractii in Beijing

 Datorita faptului ca China a fost gazda Jocurilor Olimpice din 2008, orasul a pastrat Parcul Olimpic. Chiar daca la acea vreme locul a fost ridicat pentru a oferi un spatiu de desfasurare competitiilor sportive, in momentul de fata Olympic Park a ramas un spatiu destinat miscarii, turistii fiind invitati sa il viziteze si sa isi achizitioneze diferite suveniruri.

Marele zid ChinezescMarele Zid Chinezesc este si el o mare atractie a regiunii. Situat nu foarte departe de Beijing, acest obiectiv a fost catalogat ca fiind una dintre cele sapte minuni ale lumii, un monument caruia s-ar merita sa ii acordati macar o zi intreaga de vizitare.

In plus ar fi pacat sa ratati unul din numeroasele tururi pe bicicleta ale orasului, lucru ce va oferi o posibilitate unica de a explora mai in amanunt stilul de viata al chinezilor. Astfel, pedaland odata cu grupul ati putea chiar sa descoperiti unul din renumitele spectacole acrobatice ce se tin adesea in aer liber si care reprezinta o incantare atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.

 Trista istorie a Pietii Tiananmen

 Desi autoritatile comuniste nu recunosc nici azi, aceasta piata are o istorie destul de trista. In anul 1949 aici, presedintele de atunci Mao, a declarat transformarea Chinei din regat in republica si tot aici in 1989 armata chineza a masacrat un mare numar de studenti protestari. Insa daca tot ati ajuns pana aici, trebuie neaparat sa mergeti pana la Palatul interzis, un vast spatiu care in trecut era interzis poporului de rand, de aici domnind sute de ani la rand dinastiile Chinei.

 Beijingul este un oras spectaculos, modern si plin de viata, care in ciuda sistemului comunist de guvernare, a ales un stil de viata capitalist, occidental.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.