Baden – Württemberg şi parcul de distracţii Europa

Baden – Württemberg  din GermaniaBaden-Württemberg este singura dintre statele federale ale Germaniei, care a evoluat pe baza unui referendum. Statul vest-german Baden-Wurttemberg s-a fondat în 1952, ca rezultat al unificării a trei provincii mai mici. Drept urmare, acum în acest stat coexistă două triburi – Baden în vest şi Svabii în est. Ambele vorbesc dialecte diferite, între ele existând o relaţie de dragoste/ură întreţinută cu mult umor. Baden-Württemberg este considerat cel mai bogat land federal al Germaniei, şi nu numai din punct de vedere economic. Peisajele sunt mult mai diversificate decât în restul ţării: podgoriile, dealurile şi oraşele pline de farmec contribuie la frumuseţea unică a acestui ţinut.

Landul beneficiază de condiţii climatice plăcute. Verile călduroase, şi iernile relativ blănde permit cultivarea speciilor de viţă de vie, oricât de pretenţioase, la poalele munţilor Pădurea Neagră, Odenwald şi Podişul Suabe.

Baden-Württemberg este un ţinut al contrastelor. Are peste 300 de oraşe şi este una dintre regiunile cele mai populate ale Germaniei. Oraşe istorice ca: Heidelberg, Freiburg şi Tübingen completează şi destăinuie adevăratul caracter al acestui land. Totodată, frumuseţile naturii din regiunea Schwarzwald şi din regiunea Lacului Boden atrag mulţimi de turişti din ţară şi de peste hotare.

Peisajele încântătoare din munţii Pădurea Neagră şi zona Swabian Alb, valea Neckartal, lacul Constance, Hohenlohe şi Allgäu abia aşteaptă să fie descoperite, lăsându-ţi amintiri de neuitat. Pădurile, munţii, câmpiile, lacurile, vaile, râurilor reprezintă natura în stare pură şi te poţi bucura de ea în peste 2.000 de rezervaţii naturale.

Vacanţa ideală pentru wellness: în spa-urile termale şi staţiunile balneare găseşti combinate tratamentele medicale şi de înfrumuseţare, precum şi fitness-ul cu artă, cultură şi specialităţile culinare delicioase. Staţiuni balneare ca: Bad Mergentheim, Überlingen, pe lacul Constance sau faimosul trio de spa-uri Bad Bellingen-Badenweiler-Bad Krozingen, din sudul munţilor Pădurea Neagra, au propriul lor capital de frumuseţe de necontestat.

Parcul Europa

Europa Park GermaniaEuropa Park este cel mai mare parc de distracţii din Germania, al doilea ca atractivitate în Europa după Diensyland. Situat în sudul Germaniei, la graniţa cu Elveţia şi Franţa, Europa-Park concentrează pe o suprafaţă de 85 ha, 13 zone tematice Europene, punând la dispoziţia turiştilor peste 100 de atracţii, show-uri variate, spectacole de teatru, cinematograf dar şi o mare varietate gastronomică.

Se găseşte în apropierea oraşului Freiburg, la numai 40 km de acesta, precum şi la 160 km de Stuttgart, în localitatea Rust, parcul de distracţii german are ca temă globală ideea unei Europe unite. Tocmai de aceea, el a fost construit pe zone tematice specifice unor regiuni şi ţări de pe continentul European aduse împreună aceleaşi aspiraţii şi valori. Aici, Europa nu este doar un punct pe hartă, ci devine vie cu fiecare vizitator în parte. Atracţiile sunt numeroase, depinde numai în ce „zonă naţională” a parcului va aflaţi.

Atracţiile principale sunt reprezentate de două montagne-russes: Silver Star şi noul Catapult Coaster (2009). Dacă Silver Star, cel mai mare şi cel mai înalt montagne-russe din Europa – care cade în gol, cu o viteză de 130 km/oră – nu va ridica la maxim nivelul de adrenalină, atunci cu sguranţă noul Catapult Coaster care atinge o viteză uluitoare în mai puţin de 2,5 sec, făcând 3 întoarceri de 360 grade şi cel mai înalt looping – vă va tăia răsuflarea!

Printre alte atracţii ale parcului se mai numără: Euro-Tower, Magic Cinema, Gheţar Jungfrau, călătorie cu balonul, Blestemul Cassandrei, Tirol Water Train, rafting pe fiorduri, staţia spaţială MIR, topogane imense etc. Patru hoteluri de clasă medieParc de distractii superioară (4*), oferă servicii de calitate evidenţiind fie temperamentul spaniol fie stilul italian „dolce vita” . Pentru calitatea ridicată a serviciilor de casă şi masă, Europa Park a fost distins în 2007 şi 2008 cu pemiul Pinul de Aur.

       De departe cele mai amuzante activităţi sunt cele care implică apă: rollercoasterul pe apă care include şi un Cal Troian, o plimbare cu pluta prin junglă sau sesiuni de rafting, aşa că e musai să aveţi la voi şi o pelerină de ploaie pentru a evita s-o cumpăraţi de acolo la suprapreţ, chiar dacă are pe ea simbolul parcului, şoricelul Euromaus care, de altfel, se găseşte mai peste tot.

       Copiii se pot distra la cinematograful 4D, pot face o călătorie cu un covor fermecat, pot viziona spectacole la teatrul pentru copii sau se pot juca la Casa D’Aventura, un loc de joacă situat în zona spaniolă a parcului. De curând fost inaugurată şi o zonă care se numeşte Pădurea fermecată şi care cuprinde o galerie a basmelor, Oraşul Piticilor, Castelul frumoasei din Pădurea adormită şi Casa Vrăjitoarelor. Un loc interesant mai este şi magazinul Milka unde se vând tot felul de bunătăţi ciocolatoase şi zeci de jucării cu văcuţe.

Intrarea este destul de scumpă, 36 de euro de adult, gratuit pentru copii sub 4 ani şi 32 de euro de copil intre 4 si 11 ani dar merită toţi banii pentru multitudinea şi diversitatea activităţilor pe care le poţi face într-o singură zi în Europa Park.

Sursa: http://www.baden-wuerttemberg.de/en/Our_State/86236.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.