Atelier Călătorie muzicală pentru copii de 3-5 ani la Diurna “Wake-up Call”

Dacă în ultimile 3 luni ai cam lâncezit, ai cam dârdâit și-ai cam stat prin casă, e timpul pentru un WAKE-UP CALL, marca incubator107. De 1 Martie, de la ora 15.30 la 22.00, în Puzzle Club (Piața Victoriei, bloc D1) ne îmbrăcăm în alb și roșu, că nu degeaba e mărțișor, și venim ciufuliți după luni întregi de hibernat.

Nicoleta Marin va fi meșter al Incubator107 în cadrul atelierului despre Călătorie muzicală pentru copii de 3-5 ani.

« Ascultă cântatul, râsul, săritul, bocănitul din picioare şi bătutul din palme […]. Ascultă copiii cum fac muzică, şi îţi dai seama foarte uşor că ei se distrează de minune. Ceea ce nu este însă la fel de lesne de observat este faptul că, în timp ce ei ţopăie şi râd, cântă şi sar şi se agită şi bat în instrumente, în interior se desfăşoară un amplu proces de învăţare şi creştere. Cântatul la un instrument sădeşte terenul propice unei dezvoltări sănătoase a creierului. » Abigail Connors

Muzica îi ajută pe copii în dezvoltarea armonioasă la nivel mental și emoțional.

Înainte de vârsta de 5 ani copiii au o flexibilitate mentală extraordinară, asimilând cu plăcere orice fel de cunoștințe. S-a demonstrat că auzul unor sunete noi dintr-o limbă străină și învățarea chiar și numai a câtorva cuvinte are un efect de stimulare a creierului. Copilul conștientizează mai bine ce înseamnă limbajul și asta îl va ajuta mai târziu să-și dezvolte și capacitatea de lecturare.

Și dacă am combina noi toate aceste beneficii într-o atmosferă de joc și relaxare? La asta ne-am gândit când am hotărât să organizăm acest atelier pentru copii între 3 și 5 ani și părinții lor. Voi vreți să cântați cu copiii voștri, să ne amuzăm împreună, să învățam cântece și cuvinte din alte limbi, să învățam despre alte culturi ?

Vom cânta în franceză și spaniolă, ne vom amuza, vom învața cuvinte noi, ne vom juca cu un pian și vom pleca fredonând. După un timp, când vom da de momente  « grele » (aici părinții știu la ce mă refer) ne vom aduce aminte să cântăm din nou împreună cu copilul nostru și zâmbetul va reveni și el.

Atelierul prezentat de către Nicoleta Marin în cadrul diurnei de 1 martie se va ține și pe 22 martie 2014 de la 11:00 la 13:0 în mansarda Incubator107 din str. Traian 107, Bucuresti.

Deșteptaaaa-rea!

Incubator107

Despre Nicoleta Marin

“ Nu, nu sunt profesoară de canto, nici psiholog. Sunt mamă a doi copii extraordinari în vârstă de 2 și respectiv 5 ani, pasionată de dezvoltarea personală în general și mai ales a copiilor, în ultima vreme. Am citit mult pe această temă, am participat la cursuri de parenting, am experimentat mult cu copii mei și evident că nu am epuizat subiectul. Am avut ocazia să trăim, să ne integrăm în două culturi diferite și să conștientizam avantajele acestei experiențe. Cam asta aș vrea să împărtășesc cu voi..”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.