Asociere si disociere – cum te ajuta jocul ce acestea pentru a te dezvolta

Asociere – disociere

Nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc la mine cât eram de supărăcios mă apucă dorința de a mă întoarce în trecut să-mi ofer cartea “Putere Nemărginită” 😎

Uf, cine papuci să știe pe vremea aceea că poți scăpa mai ușor de stările negative dacă “te vezi” cumva din afară? Adică te disociezi de acel „eu” supărat și poți astfel să îți privești acele emoții negative ca și când nu ar fi ale tale.

Adevărul este că îți trebuie ceva exercițiu de disociere ca, atunci când un dobitoc ți-a luat față și a trebuit să frânezi brusc, în loc să îi transmiți „urări de bine” lui și altora care l-au crescut, tu să îți iei „fața de poker” și să mergi mai departe acolo unde ai treabă. În astfel de situații, faptul că doar ai citit despre disociere este egal cu renumita frecție la picior de lemn!

 

Tocmai de aceea ai nevoie de practică și, în fiecare zi, să conștientizezi utilitatea unor astfel de unelte.

Hai să vorbim acum și despre asociere, adică de starea în care te simți “în mijlocul lucrurilor“. Asta este o unealtă super faină de augmentare a stărilor emoționale pozitive!

Și, pentru că subiectul „iubire” îmi este tare drag, am să jonglez un pic pe acest teren.

Când iubești, aplici asocierea în mod natural și instinctiv. Te asociezi la nivel profund cu tot ce înseamnă cealaltă ființă. Simți că ești “aici” și “acum” cu ea.

Orice gest, faptă, respirație este produsul frumos al uniunii voastre. Un „el” și o „ea” aflați în stare de asociere sunt un întreg, fără găuri și spații libere.

Însă pe termen lung este bine oare să fii așa pe pilot automat? Realizezi fără tăgadă că starea de asociere produce inerent o iubire „oarbă”, în care nu bagi de seamă defectele celuilalt. Fapt ce te va costă amarnic dacă „iubirea vieții tale” îți va da o discociere peste ochi de nu te vezi!

Și atunci cel mai sănătos lucru este să știi să jonglezi cu aceste unelte.

Vrei să îți iubești și mai tare partenerul/partenera?
Intră în stare de asociere și respiră în tandem cu persoana iubită. Da, are și altele mai puțin plăcute pe lângă calitățile pe care i le atribui generos. Ei și? Cu ce te împiedică asta să profitați la maxim de ceea ce aveți mai bun în voi?

Alege apoi fără teamă starea de disociere și fă bilanțuri periodice pentru ființa de lângă tine. Este aceasta acea persoană pe care vrei să o iubești în continuare, până când inchizi ochii? Iar dacă răspunsul tău este în continuare „da”, nu mai pierde timpul și intră din nou în starea de asociere și iubește-o și mai mult. Iar dacă răspunsul este „nu” poți alege să stai în continuare într-o relație toxică. Însă acordă aici atenția binemeritată cuvântului cheie „alege” …

Vrei să scapi de acel sentiment ce te roade când el/ea pare că se distrează prea mult la o petrecere? Alege să te disociezi de germenii geloziei și privește din afara acele emoții distrugătoare care te fac să fii doar o persoană urâtă. Vino mai degrabă în starea de asociere și bucură-te că ființa ta iubită este fericită și manifestă asta și în fața celorlați.

Este ușor? Da. Este greu? Da.

Ce știu însă sigur este că „asocierea” și „disocierea” sunt unelte puternice pe care le folosesc și care îmi sunt foarte utile ca să nu mai fiu „supărăcios” și să iubesc cu pasiune, fără teamă că mă „frig”.

Folosește-le și tu cu încredere!

Îți doresc 3 ceasuri „de marți” de conștientizare

sursa: Ulmeanu Adrian

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.