Argentina, ţara care a inventat tangou

De la Buenos Aires , una dintre vestitele metropole ale lumii , până la cele mai înepărtate zone ale Patagoniei,Argentinale are pe toate . În interiorul graniţelor sale se află unele dintre cele mai mari bazine fluviale şi cele mai mari cascade din lume , un vast lanţ muntos şi una dintre cele mai lungi coaste ce abundă în floră şi in faună .Cea de-a opaţarădin lume ca mărime are şi păduri subtropicale , întinderi deşertice crestate de canioane şi altele .

Argentina are, de asemenea , o istorie epică şi o cultura înfloritoare . Buenos Aires este centrul urban dar , pampasurile înconjuratoare sunt ţinuturile gauchoului. Având legături cu Peru şi Bolivia, nord-vestul aminteşte de trecutul indigen andin şi vremurile coloniale spaniole, în timp ce vestica regiune Cuyo are podgorii sofisticate. Grandoarea Patagoniei evocă epoca descoperirilor, iar legendarul “Tierra del Fuego” este “ capătul pământului “.

Planificarea călătoriei :

 Cum te deplasezi prin Argentina

     Deoarece Argentina este o ţară atât de mare, călătoriile sunt mai eficiente cu avionul , cu toate că sunt mai scumpe. Problema este că mai toate zborurile pleaca din Buenos Aires, ceea ce înseamna că , dacă doreşti să zbori dintr-o provincie în cea alăturată, va trebui să te întorci la Buenos Aires. Aerolineas Argentinas (www.aerolineas.com.ar) pun la dispoziţie cele mai multe zboruri, dar LAN Argentina (www.lan.com) sunt considerate a fi mai de încredere .

Autobuzul poate fi o altă variantă , iar serviciul coche cama ( vagoane de dormit) este potrivit ca preţ şi confort  pentru călătorii , condiţiile oferite fiind asemănătoare cu cele de la clasa business la avioane  . La autogara centrala din Buenos Aires vei fi asaltat de o multime de companii . Ţine minte că primeşti atât cât plăteşti . Poţi închiria o maşină , dar această opţiune este indicata pentru distanşe mici .

 Daca ai doar o saptamana

Se ştie că Argentina are trei destinaţii ce trebuie neaparat vizitate de către cei care fac călătoria pentru prima oară : Capitala cosmopolitana Buenos Aires, şuvoaiele tunătoare ale cascadei subtropicale Iguazú din nord-vest, Şi gheaţa scrâşnitoare a gheţarului patagonez Moreno , din sud

 Să le vizitezi pe toate trei într-o săptămână poate fi destul de dificil . Ar trebui să zbori mai mult de 1 100 de kilometri spre nord din Buenos Aires către cascada , la graniţacu Brazilia , apoi să te întorci în capitală pentru a lua cursa spre El Calafate , poarta de acces spre gheţarul Moreno , care se afla la aproape 2 000 de kilometri spre sud . Din aceasta cauză , dacă ai o vacanţă scurtă , este nevoie de o planificare riguroasă şi ar fi de preferat o excursie organizată de un operator turistic.

Un intinerar de o săptămână mai puţin costisitor combina vizitarea oraşului Buenos Aires , cu “experienţe” gastronomice şi viaţa de noapte , cu viyitarea capitalei şinutului gaucho San Antonio de Areco , situata la 113km vest de Buenos Aires , ce pot fi parcursi de-a lungul RN8 cu autobuzul sau cu maşina .Acest centru al artei şi al meşteşugurilor are o savoare gaucho ce evoca Argentina rurală într-o lumină indiscutabilă idealistă .

O alta obţiune este să te concentrezi asupra ţinutului canioanelor din nord-vestul andin , al cărui centru este superbul oraş colonial Salta – la un zbor de o ora şi jumătate distanţă de Buenos Aires .

Această regiune frumoasă  , cu ale sale canioane şi ruine incaşe irizate , este prea puţin apreciată pentru vinurile sale fine , produse în podgorii situate la cea mai mare altitudine din lume .

Ai putea de asemenea  , să te concentrezi explusiv asupra Patagoniei  , în zona sudică .

Distanţa până la această destinaţie face ca zborul din Buenos Aires să fie obligatoriu , dar odată ajuns acolo , cu o bună organizare , te poţi deplasa închiriind o maşină sau călătorind cu un autobuz cu rută interurbană .

Destinaţii de top :

Peninsula Valdés ( este reprezentată în figura alăturată ),pentru bogăţia florei şi a faunei sălbatice , în special pentru balenelesudice uriaşe care migrează din aprilie până în decembrie , El Calafate , care se întinde pe malul lui Lago Argentino , şi uimitorul gheţar Moreno .

Daca ai mai mult timp

   O ţară de mărimea Argentinei şi cu diversitatea sa geografică ar putea umple un itinerar care să dureze o viaţă întreagă , oferind deseori  călătorilor ocazia de a vizita locuri mai retrase şi de a-şi satisface interese mai deosebite .Ţara este foarte ispititoare în ceea ce priveşte excursiile cu maşina . La sud de Tirelew , cele mai frumoase privelişti de pe coasta patagoneză sunt Camarones , Puerto Deseado şi Puerto San Julián ,toate având rezervaţii sau parcuri naţionale în apropiere . Când drumul urmează coasta ,pot fi văzuţi , de obicei , pinguini , elefanţi-de-mare şi lei-de-mare  , la fel ca şi delfinii şi specii de păsări acvatice . Distanşele se numără însă în sute şi chiar sute de kilometri .Dacă intenţionezi să parcurgi celebra RN 40 , la poalele munţilor Anzi , cu opririle necesare pentru a vizita obiectivele turistice de pe traseu , călătoria poate dura săptămâni întregi . Rezervă-ţi cel puţin doua . De-a lungul rutei RN 40 vei găsi puţine oraşe , dar destul de multi guanaco şi struţi nandu .

O altă posibilitate este să uneşti itinerarele cu anumite activităţi sau să îţi dedici întreaga călătorie acestora . De exemplu , mulţi turişti merg la Buenos Aires doar pentru a dansa tangou . Aici în capitală  , sunt foarte multe şcoli de dans ce oferăcursuri zilnice  , săptămânale sau lunare . În Buenos Aires şi la numeroase estancias din regiunile înconjurătoare , iubitorii de cai se pot răsfăţa cu călăria în stil gaucho , echitaşie englezească formală şi chiar polo . Chiar dacă estancias  oferă în general partide de călărie de câte o oră , poţi opta , în schimb , pentru o excursie de mai multe zile spre nord+vest , către Anzii Mendoza şi Patagonia.

Sursa:https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ar.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.