Antalya, un paradis pentru turisti

AntalyaFiind cunoscuta drept una din cele mai importante statiuni turistice din Turcia, Antalya reuseste sa atraga anual sute de mii de turisti dornici sa se relaxeze pe plajele curate ale Antalyei si sa descopere trecutul istoric al zonei. Aici distractia este la ea acasa si nimeni nu pleaca acasa nemultumit. Insa dincolo de renumele castigat in intreaga lume, aceasta statiune a reusit sa isi pastreze cu sfintenie relicvele trecutului oferind insa posibilitati de cazare ultra moderne si servicii de prima clasa pentru toti cei veniti aici sa isi petreaca sejurul.

Antalya este amplasata intr-o regiune cu climat un climat mediteranean, foarte bland si proprice pentru plaja, relaxare si buna dispozitie. Aici temperaturile sunt ridicate in cea mai mare parte a anului iar in decembrie cand pe la noi este iarna, in Turcia soarele alterneaza cu ploaia dar temperaturile raman constant peste 10-15 grade Celsius.

Ce avem de vazut?

Muzeul din Antalya este de departe unul dintre cele mai frumoase din Turcia, lucru dovedit de multiplele premii nationale si internationale cu care aceasta institutie se lauda. Aici vizitatorii pot admira numeroase exponate ce provin din oras si imprejurimi fiind vorba de vestigii ce dateaza din cele mai vechi perioade ale Antalyei. Mai mult, specia pentru cei mici, muzeu a deschis o aripa ce contine exponate dedicate copiilor si care ii vor ajuta pe acestia sa invete mai multe despre istoria Turciei.

Muzeul din Antalya

Un alt obiectiv interesant este zona Kaleici, centrul istoric al Antalyei, care in ultimii ani nu numai ca a fost refacut dar datorita proiectarii inteligente a devenit un loc cu adevarat deosebit. Practic, s-a tinut cont de aspectul estetic al zonei si orice magazin, restaurant sau butic deschis aici este perfect incadrat in decorul idilic al cartierului vechi, lucru ce creeaza o atmosfera aparte.

Nu in ultimul rand, moscheile de aici, foste biserici crestine in trecut, sunt adevarate opere de arta ce fascineaza si demontreaza cat de bine s-au imbinat arhitectura bizantina cu cea islamica.

 Mancarea

Cat priveste mancarea, meniurile traditionale sunt ceva ce nu trebuie ratat iar localurile locale cum ar fi Serases, Yemenli sau Mediterra reusesc sa faca din ele adevarate atractii culinare. Pe de alta parte, barurile ofera o atmosfera mult mai occidentala iar multe dintre ele au fost transformate in adevarate pub-uri dedicate numerosilor turisti britanici de aici.

 Transportul

Este bine de stiut ca avionul nu e neaparat singura cale de a ajunge in Antalya, chiar daca pe calea aerului aveti cel mai scurt drum de parcurs. Mai exact, puteti merge si cu autoturismul personal, o excelenta ocazie sa admirati o buna parte din Bulgaria insa din pacate, costurile vor fi ceva mai ridicate. Veti avea nevoie de asigurare medicala, de carte verde si de alte astfel de acte si taxe.

Antalya Harta turistica

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.