Annecy , ”Veneţia Savoie”

 Annecy La marginea lacului turcoarz Annecy, delimitată la est de culmile turnuri numite La Tournette şi la vest de întinsa coastă împădurită, numită Le Semnoz, Annecy este una dintre cele mai frumoase şi populare staţiuni din Alpii Francezi. Originile acestui fermecător oraş din departamentul Haute – Savoie datează din ani 3000 Î.Hr. Annecy şi regiunile sale atrag turişti toată vara sau iarna, cu un farmec incomparabil , cu o cantitate excepţională de soare şi sute de kilometri de pârtii pentru a-i mulţumi pe iubitori de ski.

 Annecy, recunoscut pentru castelul care domină oraşul, are o puternică industrie, inclusiv turnătoria care a facut celebru clopotul „Savoyarde” al Bazilicii Sacre-Coeur din Paris. Înconjurat de munţi acoperiţi de zăpada, oraşul serveşte drept loc de întâmpinare dar şi punct de plecare pentru cei care practică drumeţia sau care schiază. Castelul, cu turnurile sale numeroase, aminteşte de structura glorioasă pe care trebuie să o fi avut fortareaţa militară atunci când a fost construită în secolul al XI-lea, de catre Prinţul de Savoy. Periferia oraşului Annecy şi lacul sunt unite printr-un canal care şerpuieşte printre străzile pietruite şi casele cu acoperişuri roşii. Terasele sunt prezente, Puntea îndrăgostiţilor, soarele la apus, nu degeaba e mai numit şi Veneţia nordului.

Pe lângă arhitectura superbă a centrului vechi şi a canalelor ce îl străbat, ceea ce face parte în mod deosebit din atmosfera Annecy-ului sunt cafenelele, restaurantele şi cofetăriile. Nu e vorba numai de gust, muzică sau decor. E vorba de oameni, în care se simte pasiunea pentru ceea ce fac şi plăcerea de a trăi. O pistă pentru biciclete merge de-a lungul malului sudvestic al lacului, iar vara, pe apă, se găsesc hidrobiciclete, canoe şi mici ambarcaţiuni.

În fiecare an se ţine la Annecy , Carnavalul Veneţian. Există mai multe evenimente, dar mersul în jurul oraşului, filmarea şi fotografierea costumelor frumoase e tot ce incearcă să facă turşti în fiecare an.

Lacul Annecy

Lacul Annecy este o destinaţie preferată de familiile care vin aici pentru peisajele superbe, aerul curat şi sporturile nautice. Lacul s-a format în urmă cu 18.000, în urma topirii gheţarilor. Lacul Annecy este aprovizionat de râurile care izvorăsc din munţii din apropiere: Ire, Laudon, Bornette si Biolon. Chiar dacă oraşul Annecy este cel mai mare, turiştii preferă satele de vacanţă din apropierea lacului, pentru mai multa intimitate şi linişte.

Lacul Annecy         În partea de est a lacului, cazarea este mai scumpă deoarece în această zonă, apusurile de soare sunt superbe. În partea de vest, sunt amplasate campinguri, iar în timpul verii se organizează diverse evenimente cu muzica, dansuri si bucate delicioase.

Vara pe lac este deosebită: tinerii, dar şi cei trecuţi de prima tinereţe vin aici şi practică diverse sporturi: ski nautic, wakeboarding, navigare, înot sau scufundări. Din motive de siguranţă, kite surfing şi wind surfing pot fi practicate doar la o anumita distanţă de târm, în zona în care bărcile şi feriboturile au acces. Dacă nu sunteţi fan sporturi extreme, puteti să faceţi un tur al lacului, cu şalupa sau bărci din lemn. Pentru a înţelege mai bine cultura locala şi a vedea frumuseţea locului, optaţi pentru un taxi pe apă care face popasuri în cele mai populare oraşe din apropierea lacului: Talloires, Menthon St Bernard şi Veyrier.

Majoritatea plajelor percep taxa de acces, dar accesul pe plaja Marquisats, situată la 5 minute de centrul vechi al oraşului, este gratuit.

sursa: http://france-for-visitors.com/alps/annecy/index.html

 

 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.