Alimentatia sanatoasa la copiii ce merg la gradinita

Alimentatia sanatoasaAlimentatia copiilor este foarte importanta, atat pentru o crestere sanatoasa, cat si pentru dezvoltarea unui sistem imunitar care sa il apere de infectii.

Este ideal sa introducem in alimentatia celor mici fructe si legume, daca avem timp putem sa le taiem in forme cat mai atractive si diversificate (in forma de flori, masinute, casuta, etc, imaginatia vine lucrand ).

Daca acasa sau la bunici este mai usor sa supraveghem alimentatia copiilor, si sa stim cat au mancat, problemele apar la gradinita sau la after-school. Alegeti gradinitele unde este afisat meniul zilei, unde vedeti unul sau doua fructe servite zilnic, unde vedeti tavitele cu pahare de apa in fiecare sala de curs.

De multe ori, avand multi copii, educatoarelor si ingrijitoarelor le este greu sa stie cat a  mancat fiecare copil, daca a mancat si supa, sa doar felul doi..etc. O idee buna pentru acestea este sa noteze intr-un caiet aceste informatii, iar cand parintele vine sa ia copilul poate verifica in acel caiet. Daca gradinita sau after-school-ul are un sistem de supraveghere video problema este ca si rezolvata, trebuie doar sa fiti atent cand se serveste masa.

De asemenea, cand alegeti gradinita puteti sa programati o intalnire atunci cand se serveste masa, sa vedeti in ce conditii, daca este suficient personal in acel moment, daca se acorda o atentie fiecarui copil, etc.

Alte sfaturi utile: evitati desigur restaurantele tip fast food, alimentele foarte procesate chimic, dulciurile care ii pot strica dintisorii, un fruct este o alegere mult mai sanatoasa, in locul sucurilor puteti incerca o limonada cu miere, un shake proaspat facut din fructe cu apa minerala. Dar,foare important, Dvs, parintii sunteti cel mai bun exemplu al copilului, degeaba ii spuneti sa manance sanatos, sa consume multe fructe, daca Dvs va grabiti la un fast food, beti o sticla de suc. Cel mai bine este mancati impreuna, macar in weekend, lasati-i sa va ajute atunci cand gatiti: sa spele  legumele, sa va ajute atunci cand le puneti in farfurie; profitati de imaginatia lor.  Incercati  sa fiti cel mai bun invatator al copilului!

Articol pus la dispozitie de www.arseni-education.ro, pentru orice nelamuriri sau sugestii folositi cu incredere adresa de mail :

Comments (1)
  1. Marius 8 mai 2014

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.