8 Martie …

8 martie ziua mameiNici nu a trecut bine 14 februarie, ca deja auzim susotindu-se in stanga si in dreapta despre ziua de 8 Martie..Ce se intampla? Am ajuns sa ne comportam ca si cand 8 Martie vesteste primavara, si nu 1 Martie; la fel cum putini mai stiu ce sarbatorim pe 24 februarie

Traditia celebrarii femeii dateaza inca din cele mai vechi timpuri, inca de pe vremea grecilor. In acele vremuri, inclusiv marii zei din Olimp aveau o zi in care o sarbatoreau pe zeita Rhea (zeita pamantului, zeita mama). Treptat, o data cu zeii, au ajuns sa sarbatoreasca si pamantenii femeia-mama, cea care practic era simbolul renasterii, fiind creatoarea tuturor fiintelor vii. Astazi ziua de 8 Martie sarbatoreste femeia de toate varstele, sarbatoreste gingasia, veselia si devotamentul femeii fata de familia sa.

Dar sa privim un picut in ansamblu. E frumos sa celebram Ziua mamei, Ziua Femeii, dar parca multi au ajuns sa le/ne pretuiasca doar in aceste zile (gen ziua indragostitilor, ziua femeii). Mi se pare un pic deplasat, pentru ca iti iubesti mama/sotia, in fiecare zi, o pretuiesti in fiecare zi, o adori in fiecare zi… singura diferenta fiind aceea ca azi ii oferi un pic mai mult ca ieri, maine un pic mai mult ca azi, si tot asa. Frumos si usor de spus, dar greu de pus in practica. Ieri am auzit o chestie, care m-a pus pe ganduri…un sot nedumerit de toate aranjamentele ce se fac pentru 8 Martie, considera ca femeile sunt „mult prea figurante” in preajma acestei zile. Sa fie oare asa? Oare nu cumva am ajuns sa tanjim dupa astfel de momente, in care sa ne simtim iubite, sa ne simtim apreciate, sa ne mandrim ca suntem cele mai deosebite mame?!?

sursa foto: http://artapeintelesultuturor.blogspot.ro

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.