6 retete si combinatii pe baza de rasol de gaina

Srbatorile au trecut, iar frigiderul e inca plin se „resturi”, printre care si rasolul de gaina. Putini stiu ca din carnea de gaina fiarta se pot prepara feluri deosebite, reci sau calde. Inspirati-va din retetele de mai jos! Fierbeti carnea de gaina alaturi de diverse legume pe care le aveti in frigider, apoi transati-o, dupa care alegeti din variantele pe care le voi prezenta. Astfel, clasica gaina fiarta, se va transforma intr-o masa copioasa.

1. Croasanti cu rasol de gaina

Dintr-un amestec gata preparat, faceti 6-8 croasanti sarati. Taiati carnea in bucati potrivite si amestecati cu 300 grame de telina conservata, taiata in fasii fine, cu o tija de telina cu frunze cu tot, taiata subtire. Se inglobeaza 5 linguri de maioneza, doua de iaurt, sare, piper si un varf de cutit de mustar. Ingredientele bine amestecate se aseaza intre doua jumatati de croasant. Se orneaza cu o frunza de telina.

2. Salata de pasare

1/2 gaina se taie in bucati potrivite, 100 grame jambon fiert, 100 grame limba fiarta si tinuta la saramura si 50 grame cascaval Emmenthal, se taie toate in fasii subtiri si se amesteca cu doua rosii taiate marunt. Se amesteca cateva fire de marar tocat cu o lingura de otet, cu sare, piper, mustar si trei longuri de ulei. Se adauga doua linguri de smatana grasa, si se amesteca usor cu ingredintele salatei. Se aseaza pe frunze de salata sau spanac si se orneaza cu marar.

3. Carne de pasare in crusta de cascaval

Se dezoseaza carnea si se imparte in mici portii. Se aseaza acestea pe o tava unsa cu ulei sau un vas termorezistent uns cu ulei. Peste fiecare portie se pune cate o felie de cascaval cu 45 % grasime si se pun 8 minute sub grilul preincalzit, pana cand cascavalul devine auriu. Se poate servi intre doua jumatati de chifla de susan.

4. Salata de gaina rasol si branza feta

Se taia carnea in bucati potrivite. Se rumenesc intr-o tigaie jumatati de miez de nuca. Se iau doua salate mijlocii, se desfac frunzele si se amesteca intr-un bol cu carnea de gaina si branza feta zdrobita. Deasupra se presara nucile si doua rosii tocate.

5. Tostadas cu rasol de gaina

Rasol de gainaSe incing intr-o tigaie doua linguri de ulei de masline si se caleste in el o ceapa tocata marunt. Se marunteste continutul unei conserve de rosii si se toarna in tigaie, cu 400 de grame boabe de fasole neagra din conserva. Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Se adauga un catel de usturoi zdrobit. Carnea de gaina se taie in bucati potrivite si se adauga la legume. Se potriveste gustul cu sare, piper negru proaspat macinat si Tabasco. Se pune cate o felie de Tostado (paine prajita) in farfurii, se adauga carnea cu legumele si se orneaza cu frunze de salata taiate, felii de avocado si smantana fermentata.

6. Curry de gaina

Se taie carnea de pasare in bucatele. Se topesc doua lingurite de unt intr-o cratita mijlocie. Se adauga doua lingurite condiment de curry si o ceapa mica tocata marunt. Se calesc aproximativ 5 minute, cat sa se inmoaie ceapa. Se presara doua lingurite de faina si putina sare si dupa un minut se stinge cu 200 ml lapte. Se fierbe aproximativ 5 minute, amestecand, pana se ingroasa sosul. Se adauga carnea de gaina si se incalzeste bine. Se poate servi cu orez alaturi.

Pofta buna!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *