6 cele mai frumoase insule din Grecia

Grecia este una dintre multitudinea de tari de pe intreg mapamondul, care detine numeroase statiuni turistice superbe. Aceste statiuni, absolut minunate, sunt vizitate anual de zeci de mii de turisti, iar majoritatea dintre acestia raman cu o impresie minunata despre superbele statiuni ale Greciei.

Insula Creta

Insula Creta, cea mai frumoasa statiune din Grecia.

Insula Creta este cea mai sudica si de asemenea cea mai mare insula din Grecia. Insula Creta este de departe cea mai frumoasa statiune a acestei tari, drept dovada fiind numarul mare de turisti care ii calca pragul luna de luna. Aceasta statiune este cautata si apreciata in special de catre iubitorii de soare, mare, istorie si pasionatii drumetiilor prin natura. Insula Creta este vestita atat pentru plajele sale minunate cat si pentru diversele situri arheologice care le detine. Legenda spune ca insula Creta este locul natal al lui Zeus, parintele tuturor zeilor.

Insula Rhodos, importanta statiune din Grecia

Insula RhodosInsula Rhodos este una dintre cele mai frumoase statiuni tursitice din Grecia, aceasta este considerata fiind a 4 a ca marime . Insula este carcaterisitca datorita solului fertil care il detine si vegetatiei bogate. De asemenea, insula abunda in locuri uimitoare care merita vizitate: vârful Filerimo, Valea Fluturilor, Lalyssos. iar pe langa aceste locuri turistice, cei care aleg sa viziteze aceasta statiune pot vizita si numeroasele situri arheologice ruinele templelor lui Atena și Zeus, Kameiros (Kamiros) si baile termale, Koskinou, Afandou, Faliraki și Rodini. Insula Rhodos, este vizitata in fiecare an de aproximativ 1 milion de turisti, iar acest lucru se datoreaza in mare parte peisajelor superbe si datorita soarelui care straluceste cu putere mai tot timpul anului.

Insula Corfu

Insula Corfu, cea mai verde statiune a Greciei

Insula Corfu se afla in partea vestica a Greciei, dar mai apropiata de coasta Albaniei (2 km) este o insula plina de verdeata, iar in ultimii ani aceasta statiune a fost intens promovata turistic, reprezentand un adevarat paradis turistic. Insula Corfu este extrem de vizitata datorita: preturilor mici, naturii generoase, serviciilor excelente si plajelor largi si primitoare.

Corfu este o destinatie de vacanta completa, avand nu mai putin de 100 de plaje cu nisp fin, iar o clima mediteraneeana specifica este foarte placuta, sejonul de plaja fiind lung si placut.

Insula zakyntosInsula Zakynthos, o statiune cu un peisaj uimitor

In cadrul insulei Zakynthos, se pot gasii multe plaje absolut fantastice din punct de vedere peisagistic. De asemenea insula Zakinthos este una dintre cele mai vizitate statiuni turistice din Grecia, datorita numeroaselor peisaje superbe si datorita soarelui stralucitor, asadar in aceasta statiune fiind sanse foarte mici ca ploaia sa va strice vacanta. Insula Zakynthos este extrem de vizitata si datorita plajei Navagio, plaja care atrage sute de mii de turisti in fiecare an. Plaja Gerakas este unul dintre locurile unde faimoasele testoase marine Caretta Caretta vin pe timpul verii sa isi depuna ouale.

Insula santoriniInsula Santorini, o statiune care ascunde numeroase legende

Insula Santorini, este una dintre cele mai atractive destinatii turistice ale Greciei si una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din lume, asta si datorita faptului ca ascunde numeroase legende. Aceasta insula se afala la sud de Marea Egee, iar turistii o prefera datorita legendei, despre care se spune ca in aceasta regiune s-a gasit legendara Atlantida.

Fotografii iubesc aceasta insula pentru imaginile cu fantasticele apusuri de soare, cu superbele case albe ce se inalta pe vârfuri de stanci sau coperisurile albastre ce acopera bisericil strălucind deasupra mării, strazile presarate cu superbele culori  ale ghivecelor de flori multicolore.

Insula Ithaca, sau statiunea lui Odiseu

Insula ithacaInsula Ithaca ofera numeroase posibilitati de petrecere placuta a vacantei, astfel in cadrul acestei statiuni se pot vizita renumitele situi arheologice, sau plimbari interminabile prin satele pitoresti. Insula Ithaca este de o magie si de o frumusete iesita din comun, fapt pentru care atrage foarte multi turisti an de an. Aceasta statiune nu este vestita doar pentru furmusetea si pentru siturile arheologice care se pot gasii ci si pentru faptul ca detine o vasta cultura. In concluzie, daca alegeti sa vizitati Grecia, este recomandat sa alegeti unul dintre aceste locuri de basm.

Ithaca, este cunoscuta ca fiind insula lui Ulise, locul in care credincioasa Penelope l-a asteptat rabdatoare 20 de ani pe sotul ei sa se intoarca din razboiul troian.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.