5 sfaturi pentru ingrijirea pielii bebeluşului

1. Pielea celui mic trebuie ferită de umezeală

Fiind mai subţire şi mai sensibilă decât pielea adulţilor şi conţinând o mulţime de terminaţii nervoase care reacţionează cu uşurinţă la diferiţi stimuli din exerior, pielea bebeluşilor este predispusă la iritaţii şi la infecţii.

Dermatita de scutec sau eritemul fesier la bebeluşi reprezintă afecţiunea pielii la cel mai frecvent întâlnită în primul an de viaţă, produsă prin contactul pielii cu urina şi scaunul în mediului umed şi cald.

Pampers Premium Care este cel mai subţire scutec super-absorbant de la Pampers, creat de specialişti cu ajutorul tehnologiei superioare Dry Max. Datorită stratului din gel super-absorbant Dry Max, umezeala este reţinută în interior, departe de pielea bebeluşului, care rămâne astfel uscată şi sănătoasă.

2.  Scutecul trebuie să garanteze o fixare perfectă

scutec bebelusScutecele nu trebuie strânse prea tare, acest lucru împiedicând intrarea fluxului de aer, fapt ce favorizează creşterea umidităţi şi duce la apariţia eritemului fesier. Totodată, fixarea prea strânsă a scutecului sau a hainelor care se freacă de piele poate determina leziuni de grataj sau, în caz contrar, pot să aibă loc scurgeri pe lângă scutec şi să apară iritaţii locale. În timpul dedicat jocului şi explorărilor, scutecul trebuie să îi ofere copilului lejeritate în mişcare.

Noul Pampers Premium Care este scutecul care dispune de un sistem flexibil de prindere, disponibil pentru toate mărimile şi care îi oferă micuţului libertate de mişcare şi protecţie în acelaşi timp.

3.  Pielea, mereu curată şi hidratată

La această vârstă, chiar dacă îndeplineşte funcţia de bariera tegumentară, absorbţia la nivelul pielii este semnificativ mai mare decât la adult. Astfel, pielea bebeluşului se poate deshidrata cu uşurinţă.

Mămicile trebuie să fie atente ca produsele speciale pentru copii să fie delicate, hipoalergenice şi să fie testate dermatologic.

Şerveţelele umede Pampers Sensitive, care sunt testate dermatologic, conţin o loţiune specială care ajută la restabilirea nivelului natural al pH-ului pielii şi acţionează totodată ca un strat protector pentru piele.

Noul Pampers Premium Care are acum un strat exterior ce lasă pielea să respire şi o loţiune specială cu Aloe Vera cu efecte hidratante şi protector (mărimile 1-5), precum şi un sistem unic de absorbţie a scaunelor moi (mărimile 1-3). Este disponibil în varianta cu indicator de umezeală pentru mărimile 1-3. Acesta îşi schimbă culoarea din galben în albastru atunci când intră în contact cu umezeala din interiorul scutecului.

4.  Bebeluşul trebuie să se simtă confortabil

Este important ca scutecul folosit să nu îl incomodeze pe cel mic – să fie suficient de subţire pentru acest lucru, dar să îşi păstreze calitatea absolut esenţială – aceea de absorbţie maximă.

Cu ajutorul tehnologiei Dry Max, se realizează o distribuţie optimă a gelului super absorbant din interiorul scutecului Pampers Premium Care, astfel încât acesta este cu 20% mai subţire şi mai confortabil.

5.  Pielea delicată a celui mic trebuie să beneficieze de ultra confort

Sănătatea pielii  bebelusului este asigurată mai întâi de toate printr-o igienă corespunzătoare. Acest lucru presupune schimbarea scutecului atunci când este nevoie, protejarea pielii împotriva microorganismelor, protejarea de factori iritanţi (sunt recomandate hăinuţe de bumbac spălate şi clătite foarte bine şi evitarea folosirii detergenţilor puternici sau a balsamurilor de rufe), curăţarea pielii cu produse adecvate, eventual detergenti BIO..

Cu noul Pampers Premium Care, pielea fragilă a micuţului se va simţi cel mai bine.

În primul rând, materialul moale ca bumbacul este plăcut la atingere, în timp ce stratul exterior, acum şi mai catifelat, protejează cu delicateţe zona acoperită de scutec. 

Informaţii oferite de medicul pediatru Roxana Rusu Puşcă, expert Pampers

Am preluat textul de aici  pentru ca mi-a placut si cred ca va va place si voua

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.