4 trucuri care te vor ajuta sa prepari o cafea perfecta!

Cafeaua este probabil pentru majoritatea dintre voi parte a rutinei zilnice. Aceasta licoare va trezeste dimineata si tot ea va ajuta sa faceti fata cu brio activitatilor de peste zi.

Cafea-neagraPrepararea acestei bauturi, indispensabile pentru unele persoane este o banalitate, insa pentru a obtine o cafea perfecta trebuie invatate cateva mici trucuri, pe care le vom prezenta mai jos.

Macinati cafeaua chiar inainte de a o prepara!

Din comoditate majoritatea cumpara cafeaua gata macinata, insa un barista intotdeauna prepara bautura din boabe proaspat macinate. Si asta pentru ca savoarea inconfundabila a cafelei se pierde in timp. Deci primul pas ar fi sa achizitionati cafea boabe (exista nenumarate sortimente disponibile, din care va puteti face propriul mix) si bineinteles o rasnita pentru cafea.

Proportia apa/cafea

Este deasemenea un un mic secret care face diferenta. Specialistii recomanda 2 lingurite de cafea la o cantitate de apa de 200 de mililitri (aproximativ o cana)

Tipul de apa folosita

Este un detaliu careia putine persoane ii da importanta. Realitatea este ca daca folositi apa de la robinet, care este clorinata, gustul cafelei va fi diferit. Recomandarea este sa folositi apa plata.

Fierberea propriuzisa.

Aroma si savoarea cafelei se pierd in momentul in care apa da in clocot. Incalziti apa pana ce este aproape de punctul de fierbere apoi luati ibricul de pe foc. Adaugati cafeaua si lasati la infuzat cateva minute.

Pentru a savura aroma inconfundabila este de preferat sa consumati cafeaua neagra, fara zahar sau lapte.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *