3 Trucuri pentru o nastere usoara !

Este dovedit stiintific ca anumiti factori contribuie la scurtarea travaliului si usurarea nasterii !

Acestia sunt:

  1. activitatea fizica in timpul sarcinii prin faptul ca iti ofera un tonus fizic si psihic bun, imbunatateste mobilitatea, creste rezistenta la efort, asigura bebelusului pozitia cea mai potrivita pentru nastere, scurteaza faza de expulzie prin antrenarea specifica a tonusului musculaturii abdominale si perineale
  2. participarea la cursuri prenatale precum Lamaze , fiindca vei intelege ce se intampla in procesul nasterii, de ce doare si ce tehnici si metode exista pentru a ameliora durerea . Totodata vei invata ce anume sa NU  FACI si ce anume sa FACI in travaliu pentru ca acesta sa fie cat mai rapid si mai usor.
  3. Nastere usoarao doula care sa te sustina. Doula este o persoana specializata  care ofera srijin  fizic, sufletesc si spiritual in timpul sarcinii, nasterii si in primele saptamani dupa nastere. Concluzia la care au ajuns cercetatorii in urma numeroaselor studii este ca sprijinul oferit mamei aflate in travaliu de catre o doula este mai eficient decat cel al personalului medical , al prietenilor sau al familiei. Beneficiile sunt uriase!

Sarcina este o experienta minunata, dar impreuna cu modificarile specifice ei apar si o multime de intrebari, temeri si chiar emotii negative privind ceea ce va urma. Nu te lasa coplesita de acestea! Asigura-te ca esti bine informata, cunostintele tale sunt obiective , corecte si bazate pe dovezi medicale , iar perioada sarcinii si momentul nasterii vor fi doua experiente mai frumoase decat ai sperat !

Clubul Maternity Spa & Gym este unul dintre putinele cluburi specializate pentru ingrijirea femeii in toate etapele vietii, dar mai ales in perioada Pre & Post – Natala! Aici gasesti masaje pentru gravide , gimnastica si cursuri pentru pregatirea nasterii, posibilitatea de a-ti alege o doula si multe alte servicii care iti vor face sarcina si nasterea mai frumoase! Detalii pe www.maternitycluj.ro .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.