Dacă poți găsi 10 minute pe zi pentru tine, îți garantez că poți face din 2018 cel mai bun an din viața ta!

Cum faci asta mai exact vei afla după ce vei citi povestea mea:

Încă din copilărie am visat la câteva lucruri:

1. Să schimb lumea. La un moment dat eram hotărât să ajung primar sau chiar președinte, tocmai de aceea cred că eram singurul puști de clasa a cincea care citea zilnic editorialele politice din Ziua și Evenimentul Zilei, și, tot pe atunci, am participat la un miting pro CDR (în care mi-am pus mari speranțe).

2. Să ajung scriitor, căci am avut perioade în care citeam și patru cărți pe săptămână (recunosc că mă ajuta și faptul că o zi pe săptămână nu mă duceam la școală, ci la sala de lectură – da, chiuleam mult și am fost aproape să fiu exmatriculat).

3. Să am o afacere care să mă facă milionar în $ și să îmi permită să fac și mai mult bine pentru societate (mă visam un fel de Bill Gates, deși nu auzisem pe atunci de el).

Gândindu-mă la lucrurile astea, îți spun sincer că abia așteptam să termin școala și să mă apuc de treabă. Credeam că o să fiu instant un hit!

Numai că… am terminat școala și lucrurile nu au mers așa de bine precum mă așteptam. Ba din contră!

Fără posibilitatea de a merge la o facultate bună în București (ambii părinți fără venit la vremea aceea), într-un oraș mic cu rata a șomajului imensă, fără experiență, fără abilități și mai ales fără modele de la care să pot învăța ceva bun, „am luat-o pe arătură”.

Rău de tot!

Am dat cărțile deoparte și am trecut la 2 pachete de țigări la zi (în liceu doar pufăisem câteva), păcănele și băutură peste băutura zi de zi (reusisem intre timp sa gasesc un job care sa imi permita sa fac asta – nu spun prin ce mijloace), și un anturaj care facea exact aceleași lucruri ca și mine.

Toată această poveste, de care nu sunt foarte mandru, a durat vreo 7- 8 ani. Mai puțin băutura, un viciu la care am renunțat după o vreme și l-am înlocuit cu „Libertatea”, „Can Can” și „Coca Cola”.

Până într-o zi când am ajuns la capătul puterilor și m-am trezit din acest vis urât în care mă bagasem singur.

Sunt vreo 7-8 ani de atunci și am trecut prin clipe foarte foarte grele în primii 5 ani în care m-am chinuit să mă redresez.

Unde sunt cum?

anthony robbins putere nemarginita

1. Nu mai vreau să ajung politician ca să schimb lumea, căci am găsit o metodă mult mai bună prin care să o fac, și fără falsă modestie, cred că îmi iese.

2. Scriitor… încă nu știu dacă sunt, chiar dacă am peste 200 de articole scrise și chiar și o mică cărticică, dar cu siguranță anul acesta voi avea prima mea carte „adevărată” scrisă.

3. Afacere! Este și nu doar că am o afacere, dar am o afacere care îmi și permite să mă ocup de ce îmi place cel mai mult: cărți și misterele minții umane. Încă nu m-a făcut milionar, dar la o estimare realistă aș spune că până la finalul anului 2019 voi ajunge la primul milon $ profit din afacerea mea.

Pe scurt: chiar dacă mai am câteva puncte de atins, am început deja să trăiesc viața la care am visat întotdeauna

Morală? Există o șansă și pentru tine indiferent în ce punct te-ai afla.

Poți să ajungi să trăiești viața la care ai vista întotdeuna chiar și atunci când bâjbâi pe întuneric fără niciun pic de lumină ani de zile.

O poți face chiar și atunci când nu ai o educație aleasă, ci doar un liceu de pădurari.

Poți reuși chiar și după ce faci toate greșelile posibile (am spus oare că în acei 7-8 ani de rătăcire am ajuns în toate bazele de date ale recuperatorilor? ).

Cum am făcut să ies din acea poveste neagră în care mă aflam și să ajung în acest punct?

Cu ajutorul cărților, bineînțeles.

Cum și ce voi face ca să ajung să am acel impact uriaș la care mereu am visat?

Tot cu ajutorul lor! Și în special cu ajutorul cărții „Putere Nemărginită”, primul meu pas în această călătorie.

 

Tot ce trebuie să faci este să citești cartea, dacă nu ai citit-o deja.

Daca ai 10 minute pe zi în care să citești și să reflectezi, să reflectezi la ce scrie în ea și să faci exercițiile, îți garantez că poți face din 2018 cel mai bun an din viața ta.

Cu drag, Paul Melinte

Sursa: Pagina de facebook Paul Melinte

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.