15 locuri de vizitat in Bucuresti

Suprinzator nici macar bucurestenii nu au vizitat toate obiectivele turistice deosebite ale Bucurestiului, din lipsa de timp si lipsa de interes in general, prefera sa dea mii de euro sa viziteze cine stie ce obiectiv turistic dintr-o tara indepartata dar au multe obiective turistice importante din Romania sau chiar Bucuresti pe care nu le-au vizitat inca.

Mai jos am facut o mica lista cu cateva obiective turistice pe care ar trebui sa le viziteze un turist ce viziteaza Bucurestiul si imprejurimile

1. Palatul Parlamentului (Casa Poporului)

Cel mai cunoscut obiectiv turistic de catre straini este Casa Poporului,  aceasta a fost construita pe fostul Dealul Spirii in anii `80, din dorinta lui Ceausescu, ridicata pe o colina artificiala sub care se ascund multe secrete, are o inaltime de 84m, (12 etaje)iar suprafata de 330.000 de metri patrati, il situaza ca a doua cladire din lume ca marime dupa Pentagon. Palatul parlamentului este brazdat de holuri impunatoare si coridoare lungi, cu multe sali imense, cea mai mare fiind Sala Unirii, cu o inaltime de 16 m si o suprafata de 2200 metrii patrati.

Palatul Parlamentului

1. Muzeul Satului

Muzeul satului reprezinta unul dintre obiectivele turistice in care frumusetea sufletului poporului Roman se poate vedea si simti cel mai bine.

Acesta a luat fiinta in anul 1936 icu ajutorul Scolii Sociologice Romane, infiintata si condusa de profesorul Dimitrie Gusti.

La inceput muzeul Muzeul Satului se intindea pe o suprafata de 5 ha si avea doar 30 de case taranesti specifice catorva regiuni din Romania. Pentru constructia si amenajarea acestora s-au implicat oameni de cultura si specialisti, 1100 de muncitori cu diferite profesii si 130 de mesteri populari adusi din satele din care proveneau locuintelor selectate. In timp muzeul a crescut ajungand sa aiba o suprafta de circa 15 ha, si peste 300 de constructii; din acestea peste 4 ha sint dotate cu tot necesarul unei gospodarii taranesti (ateliere, constructii anexe, biserici, etc).

muzeul satului

3. Ateneul Roman

Un popor fara cultura este un popor destinat pierii. Un obiectiv cultural pe care nu ar trebui sa il ratati daca apreciati muzica este Ateneul Roman, celebru si datorita motto-ului folosit in colecta de strangere de fonduri pentru constructia cladirii „Dati un leu pentru Ateneu” . Constructia a inceput in 1886 dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron iar inaugurarea a avut loc la 14 februarie 1888. La Ateneu poti asculta Filarmonica „George Enescu”,  este locul unde si-au manifestat talentul unii dintre cei mai de seama dirijori si solisti interpreti ai lumii: Erich Kleiber, Sergiu Celibidache, Ionel Perlea, Dinu Lipatti, Arthur Rubinstein, Herbert von Karajan, Pablo Casals, Yehudi Menuhin.

Ateneul Roman

4. Parcul Cismigiu

Chiar daca acum este o zona verde ce te ajuta sa simti natura intr-o metropola ce nu are somn, acum 150 de ani in locul Parcului Cismigiu se gasea o balta, numita balta lui Dura negutatorul. Numele actual l-a capatat de la mai marele peste cismele (cismigiu) care isi avea casa in apropiere. In 1847 sub indrumarea peisagistului vienez Carl F.W.Meyer au inceput lucrarile de amenajare, iar in anul 1854 a avut loc inaugurarea oficiala. In Gradina Cismigiului exista o locatie aparte numita, La Cetate, unde se gasesc ruinele unei manastiri vechi construite de logofatul Vacarescu in anul 1756, de aici pleca un tunel secret ce lega Palatul Cretulescu de malul plin de ascunzișuri al Dambovitei.

Parcul Cismigiu

5. Casa de Economii si Consemnatiuni

Cladirea CEC-ul este spectaculoasa si a fost construita pe locunl unde se gasea atunci biserica Sf. Ioan cel Mare care a fost demolata pentru a face loc primei constructii, fiind construita dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau. Lucrarile au inceput printr-o ceremonie pe 8 iunie 1897 la care a participat familia regala, membri ai guvernului, membri din consiliul de administratie CEC, arh. Paul Gottereau. Constructia a fost finalizata in anul 1900 si de atunci CEC-ul a functionat neintrerupt in aceasta cladire fara a se face alte modificari semnificative.

Cladirea Casa de Economii si Consemnatiuni

Alte obiective:

6. Biserica Stavropoleos

7. Opera Romana

8. Curtea Veche, cetatea din Centru

9. Hanul lui Manuc, locul unde s-a scris istoria

10. Centrul Istoric

11. Muzeul Taranului Roman

12. Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

13. Muzeul Militar National

14. Gradina Botanica Dimitrie Brandza

15. Hanul lui Manuc

E o lista foarte mica, va astept sa imi sugerati si voi alte obiective turistice din Bucuresti pe care considerati ca ar trebui sa le vada neaparat un turist.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.