10 pasi prin care suntem manipulati fara sa ne dam seama

1. Se distrage permanent atenția de la problemele reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional. Astfel, omul are mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui reale. Ia decizii bazându-se pe emoții, ignorând rațiunea.

2. Se creaza aparente probleme grave, care angajează masiv societatea şi tot cel ce le-a creat vine cu soluţii. Un exemplu: se favorizeaza violenţa urbană şi apoi tot ei vine cu solutia, o guvernare providenţială care salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării libertăţii.

3. Se aplica treptat toate măsurile dure. Dacă se aplică într-un singur pachet şi dintr-odată naște revolte. Dacă este livrat în porţii anuale, conform unui program anunţat, devine suportabil

4. Se obţine acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5.Se adreseaza mulţimilor ca şi cum toţi oamenii au o gândire infantilă. În felul acesta, se directioneaza mulţimile spre o gândire infantilă care nu face legătura dintre cauze şi efecte.

6.Se face tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Se încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manevrat.

Planetariul din Praga

7.Se ţine poporul în ignoranţă şi în satisfacţii ieftine, dar multe. Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tâmpi lumea şi a o controla.

8.Se încurajezi financiar media, prin contracte cu statul, legi favorabile, sponsorizari, iar aceasta in semn de recunostinta si pentru a creste si ratingul continu sa îndobitoceasca publicul şi-l ţine legat de emisiuni şi seriale vulgare ce trag inteligenţa în jos.

9.Se stimuleaza simţământul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Omul care nu mai are îndemnul să se revolte, devine turmă şi e uşor de controlat.

10.Se apeleaza la toate instrumentele pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp să le discreditezi prin media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

sursa: https://www.facebook.com/mircea.ivanof

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.